2011-04-18

Hostelis "Mėnulio rūmai" Drezdene


Pačiame Drezdeno - Noištato centre , miesto rajone , kuris pasižymi užeigų , kavinių , restoranų ir spalvingų parduotuvėlių gausa , yra hostelis , kitaip dar vadinamas nakvynės namais ,- Mondpalast (Mėnulio rūmai) . Jo vidaus įrengimas ir unikali atmosfera , gan tiksliai atspindi visą šio rajono savitumą , kurio beja , nerasime niekur kitur , nes jis nepakartojimas . Tokio tipo užeigose galima sutikti įvairių žmonių iš viso pasaulio , nes jos yra gan mėgstamos dėl žemų kainų ir tos pačios atmosferos , kuri sudaro daug didesnį namų jaukumo pojūtį , priešingai negu tinkliniuose viešbučiuose .


 
 Kiekvienas kambarys čia individualiai dekoruotas šiltiomis spalvomis ir gražiai apstatytas , aišku gan minimaliai , kas būdinga tokiotipo įstaigoms .
Vidinė infrastuktūra gan gausi - yra interneto kavinė , svečių virtuvė , bendras kambarys , dviračių nuoma , be to organizuotas keitimas knygomis .


Išalkusiems yra  kavinė - baras , kur už 6 Eur. galima papusryčiauti prie Švediško stalo . Vėliau ir gi gan maloniai galima praleisti laiką .
Tame pačiame pastate yra ir kitas baras - Bagels , kur labai tinka papietauti . Be to gretimuose pastatuse gan daug įvairių virtuvių ir stilių restoranų .


Dvivietis kambarys
Šešiavietis kambarys
Penkiavietis kambarys

              Mondpalast
                      Internetinis puslapis

          Louisenstraße 77, 01099 , Drezdenas

2011-04-15

Nyderlandų karalienės Beatrix apsilankymas Drezdene


Karalienė Beatrix savo valstybinio vizito Vokietijoje metu , balandžio 14 - 15 dienomis svečiuojasi Saksonijoje . Balandžio 14 dieną , 9.40 vietos laiku karalienės lėktuvas Fokker 70 nusileido Drezdeno aerouoste . Kartu atvyko princas Willem-Alexander ir princesė Maxima . Drezdene Karališkąją šeimą pasitiko Saksonijos ministras-pirmininkas Stanislaw Tillich su žmona Veronika , kurie ir buvo jos palydovai apsilankymo mieste metu .



Karalienės kortežas atvyksta į Drezdeną

  Tai jau trečias karalienės apsilankymas šiame mieste . ji čia lankėsi 1991 ir 1998 metais . Pastarojo vizito metu ji nusipirko Frauenkirche rekonstrukcijos paramos teikėjo raštą .
Ir štai vakar ji jau aplankė atstatytą bažnyčią .




Karalienės kortežas atvyksta į Frauenkirchę


Aplankytos ir kitos miesto įžymybės:
 Cvingeris 




 
Vienas iš vizito tikslų- didelis Nyderlandų susidomėjimas atsinaujinančiais energijos šaltiniais , ypač saulės . Todėl buvo aplankyta Firma Solarwatt ir Fraunhoferio institutas kurie specializuojasi šioje srityje . 
Saksonija ir Nyderlandai jau daugelį metų susiję įvairiais lygmenimis . Ypač palaikomi glaudūs ryšiai tarp mokymo įstaigų ,- vizito metu buvo aplankyta Palucca mokykla . Taip pat daug bendradarbiaujama kultūros , meno ir muziejų srityse .
Saksonija - populiarus turistinis maršrutas olandams . 2010 metais ją aplankė apie 63.000 turistų iš šios šalies .




Karališkoji šeima pasirašė miesto svečių knygoje



Karalienės lėktuvas palieka Drezdeną

2011-04-12

Hertie universalinė parduotuvė Giorlice




Giorlico Hertie turi būti atgaivinta .
Sausio mėnesį Saksonijos Ministras - pirmininkas Stanislavas Tillichas
gavo apie 13.000 parašų dėl šio žymaus objekto išsaugojimo .
Akcijos iniciatoriais buvo Giorlico veiksmų grupė ir Vokietijos paminklosaugos fondas .
Dabar intensyviai ieškomi investuotojai .



Ši universalinė parduotuvė miesto centre buvo pastatyta 1912/13 metais , vietoje anksčiau čia stovėjusio viešbučio "Auksinis strutis" .
Architektūrinį pastato sprendimą buvo sukūrė Potsdamo architektas Carl Schmanns . Grąžūs ir įspūdingi laiptai su turėklais iš medžio , stilingos kolonos daro pastatą labai puošnų .




Didžiulis stiklinis stogas ,ant kurio pakabintas puošnus šviestuvas , atlieka apšvietimo funkciją , ir be to suteikia pastatui didingumo .
1929 metais parduotuvę įsigijo Rudolph Karstadt ir nuo tada ji tapo prekybos tinklo Karstadt filialu .Po karo , nacionalizavus privačią pramonę , parduotuvė buvo pertvarkyta į prekybinę organizaciją (1950 - 1990) . Vokietijoms susijungus , organizacija buvo restruktūrizuota o parduotuvė vėl priskirta Karstadt tinklui . 2007 metais perimta Hertie GmbH . Tačiau 2009 iškilus bankroto grėsmei , naujasis savininkas priėmė sprendimą šią ir kitas parduotuves uždaryti .



        Parduotuvės adresas:
 An der Frauenkirche 5, 02826 , Giorlicas


2011-04-10

Liobau kalnų šaltinio alaus darykla


Aukštutinio Laužico Kalnų šaltinio alaus darykla Liobau su savo senomis , nuo 1846 metų išpuoselėtomis alaus darymo tradicijomis , tvirtai įsišaknijusi visame regione . 1996 metais , švenčiant įmonės 150 metų jubiliejų , buvo atidaryta darykla naujame pastate , kur buvo išvirta pirmoji alaus partija po senojo bravoro uždarymo .


Alus gamybos procese naudojamos medžiagos , kurios auga šiame regione - Apyniai , Laužico salykliniai miežiai , mielės ir kalnų šaltinio vanduo .
Tamsaus alaus gamybos segmente gamykla yra antroje vietoje Vokietijoje - be nacionalinių alaus rūšių  gaminas vaisinis alus, kurio dėka alaus darykla yra plačiai žinoma už Saksonijos ribų .


Porterio rūšys




Vyšninis porteris
Laužico juodasis porteris



Braškinis porteris









Porterio punšas


     





          


                          Šviesaus alaus rūšys     
Laužico kvietinis
Kalnų ožio pavasarinis
Auksinis raitelis

Pilsneris
Auksinis
Dviratininkės
Šventinis rudeninis
Šventinis pavasarinis
Kalnų ožio rudeninis

 Bergquell Brauerei Löbau GmbH         
    http://www.bergquell-loebau.de/
     Weststraße 7 , 02708 , Löbau  










































2011-04-01

Biblijos namas . Giorlicas




Šio pastato fasadas Neisės gatvėje - tai vienas nuostabiausių Renesanso laikotarpio pastatų Giorlice . Pavadinimas toks todėl , kad išorinis pastato fasadas papuoštas bareljefais su scenomis iš Senojo ir Naujojo testamentų .
Jo pastatymo metai - 1570 - 1572 , po to , kai visą šį miesto kvartalą buvo nusiaubęs 1525 m. gaisras . Daugelis namo dalių originalios nuo pastatymo ir laikui bėgant restauruotos .
Mūsų dienomis namas naudojamas kaip muziejus ir Aukštutinio Laužico biblioteka . Tai viena iš senaiausių bibliotekų Saksonijoje , turinti apie 110.000 vertingų eksponatų , reprezentuojančių šio krašto 16 - 19 amžių istorinį laikotarpį .





Apie pastatą originalo kalba iš:
                                 Mūsų Giorlicas


                                   Keli bareljefai fasade


       
   
     Biblijos namo 
         adresas :
                                         


        Neißstraße 29 , 02826 , Giorlicas