2011-04-15

Nyderlandų karalienės Beatrix apsilankymas Drezdene


Karalienė Beatrix savo valstybinio vizito Vokietijoje metu , balandžio 14 - 15 dienomis svečiuojasi Saksonijoje . Balandžio 14 dieną , 9.40 vietos laiku karalienės lėktuvas Fokker 70 nusileido Drezdeno aerouoste . Kartu atvyko princas Willem-Alexander ir princesė Maxima . Drezdene Karališkąją šeimą pasitiko Saksonijos ministras-pirmininkas Stanislaw Tillich su žmona Veronika , kurie ir buvo jos palydovai apsilankymo mieste metu .



Karalienės kortežas atvyksta į Drezdeną

  Tai jau trečias karalienės apsilankymas šiame mieste . ji čia lankėsi 1991 ir 1998 metais . Pastarojo vizito metu ji nusipirko Frauenkirche rekonstrukcijos paramos teikėjo raštą .
Ir štai vakar ji jau aplankė atstatytą bažnyčią .




Karalienės kortežas atvyksta į Frauenkirchę


Aplankytos ir kitos miesto įžymybės:
 Cvingeris 




 
Vienas iš vizito tikslų- didelis Nyderlandų susidomėjimas atsinaujinančiais energijos šaltiniais , ypač saulės . Todėl buvo aplankyta Firma Solarwatt ir Fraunhoferio institutas kurie specializuojasi šioje srityje . 
Saksonija ir Nyderlandai jau daugelį metų susiję įvairiais lygmenimis . Ypač palaikomi glaudūs ryšiai tarp mokymo įstaigų ,- vizito metu buvo aplankyta Palucca mokykla . Taip pat daug bendradarbiaujama kultūros , meno ir muziejų srityse .
Saksonija - populiarus turistinis maršrutas olandams . 2010 metais ją aplankė apie 63.000 turistų iš šios šalies .




Karališkoji šeima pasirašė miesto svečių knygoje



Karalienės lėktuvas palieka Drezdeną

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.