2013-05-19

Marklėbergo kanojų parkas


Marklėbergo kanojų parkas yra viena iš moderniausių srauniojo vandens sistemų Europoje, techniškai prilyginamas Sidnėjaus, Atėnų ir Londono olimpinėms trasoms. Parkas buvo atidarytas 2007 metų balandžio 15 d. Nuo tada jis praturtino besiformuojančią turizmo sritį į pietus nuo Leipcigo.

Vandens parkas įsikūręs prie Marklėbergo ežero, iš kurio vanduo siurbliais pumpuojamas į vandens kanalus. Parke yra dvi trasos - varžybų ir mokomoji.

Varžybų trasos ilgis - 270 metrų, plotis - 8,40 metrų. Aukščio skirtumas tarp pradžios ir finišo - yra 5.20 m. Vandens kiekis kinta priklausomai nuo prijungtų siurblių tarp 4 ir 18 per sekundę.

Mokymo trasa yra 130 metrų ilgio ir 5,70 metrų pločio. Aukščio skirtumas tarp pradžios ir  finišo yra 1,80 m. Vandens kiekis kinta priklausomai nuo prijungtų siurblių tarp 4 ir 13 m³ per sekundę.

Startavus nuo valčių konvejerio į baseiną suteikia non-stop vairavimo malonumą - 
iš etapo pasitraukimo nėra.




Centre - tarp varžybų ir mokomosios trasų yra kanojų parko funkcinis pastatas. Jame yra persirengimo kambariai ir tualetai, biuras, sandėliavimo ir techninės patalpos, kur šešių siurblių sistema perpumpuoja 28.000 litrų vandens per sekundę.

Tame pačiame pastate yra bistro ir kavinė su lauko terasa, iš kurios galima mėgautis vykstančių varžybų ir gražaus Marklėbergo ežero vaizdais.

http://www.kanupark-markkleeberg.com/

Navigacija:
 Wildwasserkehre 1, 04416 Markkleeberg


 Video:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.