2015-02-14

Drezdeno tragedijos 70-osios metinės. Gyvoji žmonių grandinė.

Nuotraukos: http://www.menschen-in-dresden.de/

Gyvoji žmonių grandinė yra ženkliausias metų įvykis minint Drezdeno sunaikinimą Antrojo pasaulinio karo pabaigoje. Vakar, apie 18 valandą tūkstančiai žmonių susikibę rankomis suformavo gyvą juostą aplink Drezdeno senamiestį.

Briulio terasoje gyvojoje grandinėje stovėjo ir daud oficialių svečių: (iš kairės)- Kento hercogas Edvardas, Drezdeno merė Helma Orosz, Federalinis prezidentas Joachimas Gaukas , pirmoji ponia Daniela Schadt ir Saksonijos ministras-pirmininkas Stanislavas Tillichas.
Kitame Elbės krante jie galėjo matyti žmonių grandinę, ir upe prie Augusto tilto su uždegtais žibintais plaukusių baidarininkų grandinę. Iš viso tuo metu susikibę rankomis, sudarę žiedą aplink senamiestį, stovėjo apie 10.000 žmonių.

Drezdeno technikos universiteto rektorius Hansas Miuleris-Šteinhagenas (nuotraukoje centre) savo kalboje renginio pradžioje pabrėžė: "Ši gyva grandinė yra toks svarbus ir išskirtinis simbolis. Ir mes taip pat turėtume tai parodyti kitais metais".

Pagrindinis šios tragedijos renginys - pamaldos ir paminėjimas prieš tai vyko Dievo motinos bažnyčioje, kurios griuvėsiai Drezdeno centre kelis dešimtmečius po karo buvo tapę tos baisios nakties simboliu. O sutemus aplink ją miestiečiai iš degančių žvakių sudėliojo šviečiantį atminties kilimą.


 Video - Drezdenas 2015 m. vasario 13 d.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.