2014-03-22

Naujoji smuklė prie Kionigšteino tvirtovės


Kur kadaise Augustas Stiprusis vykdamas į Kionigšteino tvirtovę sustojo poilsio,- šiandien svečius sveikina viešbutis-restoranas "Naujoji smuklė". Net praėjus trims šimtmečiams jis išlieka kaip istoriškai reikšminga vieta.


"Naujoji smuklė" prie tvirtovės vartų buvo ne tik poilsio keliaujantiems bet ir nuolatinė istorinių asmenybių iš visos Europos susitikimų vieta. Joje apsistodavo princai ir karaliai su savo palydomis, čia buvo sudarinėjamos įvairios tarpvalstybinės sutartys.


Šią smuklę 1721 m. įkūrė tvirtovės komendantas Frydrichas Vilhelmas fon Kyjavas. Nuo tada čia ir pradėjo lankytis svarbios personos. Net Prancūzijos imperatorienė Marija Luizė pakeliui į Kionigšteiną 1812.06.02 buvo sustojusi poilsio.

Po Antrojo pasaulinio karo viešbutis buvo naudojamas kaip darbininkų vasarnamis. Nuo 1990 jis stovėjo nenaudojamas, kol 1997 m. pastatą nusipirko Ulrike Fritsch. Jai šis objektas ir pavydėtina jo aplinka visada patiko.

Eksterjeras, kuris turėjo derėti tvirtovės fone  buvo atstatytas kiek buvo įmanoma panašesnis į originalų, na o interjero dizainą kūrė pati šeimininkė. Ji pati pasiuvo net užuolaidas. 1998 metais viešbutis ir restoranas pagaliau buvo atidarytas.

Viešbutyje pavargusių keliautojų laukia 40 lovų, išalkę laukiami restorane. Tarp lankytojų labai populiarus ir alaus sodelis terasoje, iš kurios galima mėgautis nuostabiais apylinkės vaizdais.



Šalia įrengtas miniatiūrinis golfo laukas su 18 duobučių.



  http://www.neue-schaenke.de/

 Am Königstein 3 , 01824 , Kionigšteinas
 Google Maps
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.