2016-12-09

Pagrindinė Drezdeno kalėdinė eglė

Nuotrauka.

Kalėdų preliudija - šventinės eglės rinkimai. Šiemet iš trijų vertinimo komisijos atrinktų medžių miestiečiai 3229 balsais iš 7471 išrinko 1937 m. pasodintą gražuolę užaugusią Pulsnice. Šeimininkai ją siūlė ir pernai, bet tuomet ji liko antroje vietoje. (Nuotrauka).

Ankstyvą spalio 29-osios rytą atvykę specialios paskirties bendrovės darbininkai nupjovė 23,5 metrų aukščio medį ir dviem kranais paguldė jį į sunkvežimį. Šeimininkė palydėjo žodžiais: "Nuo šiol medis yra miręs, bet su oria pabaiga". (Nuotrauka).

10:30 specialusis transportas pajudėjo iš Pulsnico A4 greitkeliu link Drezdeno. Šventinės eglės transportavimas - neeilinis įvykis, todėl šiai kolonai visame kelyje buvo atiduodama kelio pirmenybė.
(Nuotrauka).

Apie penkias tonas sveriantį spygliuotį medį transportuojantis vilkikas 13:30 atvyko į savo paskirties tašką - Drezdeno Senojo turgaus aikštę. Čia jos jau laukė du kranai, pasiruošę eglę iškrauti.
(Nuotrauka).

Neilgai trukus medis buvo pakeltas nuo vilkiko ir patrumpinus bei palyginus apatinį kamieno galą buvo pastatytas aikštės centre. Čia jis stovės per visas naujametines šventes ir džiugins lankytojus.
(Nuotrauka).

Per kelias sekančias dienas eglė pasidabino visomis jai priklausančiomis regalijomis - buvo apjuosta 2,900 metrų ilgio girlianda ir 70 x 70 centimetrų dydžio žvaigžde smaigalyje. Nors Kalėdinio turgaus atidarymas lapkričio 24 d. , bet švenčių dvasia jautėsi jau tada.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.