2016-04-24

Keltai per Elbę Drezdene


Per Elbę, kuri skiria Drezdeną į dvi puses yra pastatyta 11 tiltų, bet trijuose vietose upę galima kirsti keltu. Nesvarbu koks kelionės tikslas - keltas neskubant plukdo į kitą krantą, o keleiviai tuo metu gali mėgautis miesto vaizdu iš vandens.

Linija Johanštatas - Noištatas. Ne per toliausiai nuo miesto centro, maždaug pusiaukelėje tarp Alberto ir Miško pilaitės tiltų esantis maršrutas populiarus mėgstantiems pasivaikščiojimus.


Ramioje vietoje esanti Johanštato prieplauka, šalia kurios yra įsikūręs populiarus alaus sodelis Fährgarten. Čia, belaukiant kelto, galima ramiai pasėdėti ir mėgautis upės vaizdu.



Dešiniajame Elbės krante esanti Noištato prieplauka. Čia palei upę nutiestas vienas populiariausių Europoje Elbės dviračių takas.



Šiame maršrute plaukioja keltas "Johanna", nuleistas į upę 2004 metais Laubegasto laivų statykloje.


Linija Laubegastas - Nyderpoyricas. Čia matome įspūdingus paupio pievų vaizdus kairiajame krante ir ne mažiau gražius šlaitus dešiniajame krante.


Laubegasto prieplauka įrengta salpose, bet ji lengvai pasiekiama nuo netoliese esančios 4 ir 6 maršruto tramvajų stotelės.


Kitame krante esanti Nyderpoyrico prieplauka įrengta šalia įspūdingo grožio šlaito vingiuojančio Pilnico vieškelio.


Šiuo maršrutu plaukiojantis keltas keltas "Caroline" nuleistas į vandenį 2012 metais netoliese esančioje Laubegasto laivų statykloje.



Linija Kleinšachvicas - Pilnicas yra labiausiai nutolusi nuo bet kurio tilto. Kadangi čia keltas perkelia ne tik žmones, bet ir automobilius, šiuo maršrutu gausiai naudojasi turistai vykstantys į Pilnico rūmus.

Kairiajame krante esanti Kleinšachvico prieplauka ne per toliausiai nutolusi nuo tramvajaus linijos, todėl čia nesudėtinga patekti į kitą upės pusę netgi pėsčiomis.


Šalia jos stovi idiliškas namas, pastatytas 1860 metais ir skirtas keltui aptarnauti. Dabar jame įsikūręs restoranas, o vasaros metu terasoje veikia jaukus 250 vietų alaus sodas.
http://www.faehrhaus-kleinzschachwitz.de/.

Dešiniajame krante esanti Pilnico prieplauka daugumoje skirta atvykstantiems apžiūrėti neeilinės architektūros kinietiško stiliaus  Pilnico rūmų ir jų sodo.
 http://www.schlosspillnitz.de.




 Šiame maršrute darbuojasi 1994 metais Laubegasto laivų statykloje į vandenį nuleistas keltas "Schloßfähre", kuriuo keliami per upę ne tik žmonės, bet ir lengvieji automobiliai.


Nuotraukos: http://www.lothar-dresden-reportagen.de/.










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.