2011-02-13

Alberto aikštė . Drezdenas.

Alberto aikštė Drezdene-tai vienas pagrindinių miesto transporto mazgų.Iki 1811 metų vieta vadinosi "Juodieji vartai"- įėjimas į Naujamiesčio tvirtovę.Vėliau- Bauceno aikštė.Po paskutinio Saksonijos karaliaus Alberto mirties 1902 metais pavadinta jo vardu.VDR egzistavimo laikais buvo pervadinta į Vienybės aikštę.Vokietijai susivienijus buvo gražintas dabartinis jos pavadinimas.
Aikštė viena iš gražiausių panoraminių vietų,gražūs žalieji plotai.Iš aikštės žvaigždės forma prasideda visos pagrindinės naujamiesčio gatvės- Karaliaus,Centrinė,Bauceno,Alberto ir Kionigsbriuko.
Alberto aikštės centre stovi du gražūs skulptoriaus Robert_Diez sukurti fontanai: "Tykūs vandenys" ir "Rūsčiosios bangos".

 
"Rūsčiųjų bangų" vietoje po antrojo pasaulinio karo buvo pastatytas paminklas sovietų armijos kariams,tačiau 1994 metais fontanas buvo atstatytas.Paminklas prieš tai buvo perkeltas į kitą vietą.
Šiaurinėje aikštės dalyje stovi vienam žinomiausių XX amžiaus Vokietijos rašytojų Erichui Kestneriui skulptoriaus Volfo-Aikės Kunčės 1987 metais sukurtas bronzinis paminklas.

Vakarinėje akštės pusėje matosi Vila Augustin 
Joje įsikūręs Ericho Kestnerio muziejus .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.