2011-03-11

Fotoparoda "Leipcigas.Nuotraukos nuo 1839-ųjų"

27.02.2011 Leipcige buvo atidaryta fotoparoda , apimanti laikotarpį nuo 1839 m. iki šių dienų .
Ši paroda - tai pirmas didelis trijų miesto muziejų - GRASSI Taikomosios dailės muziejaus  , Miesto istorijos muziejaus ir Vaizduojamojo meno muziejaus bendras projektas .


 GRASSI Taikomosios dailės muziejuje
eksponuojamos pačios seniausios nuotraukos nuo vienkartinių  Dagerotipijos būdu padarytų nuotraukų ir pirmųjų fotostudijų atidarymo Leipcige 1842 m. Ypač pažymėtina  dagerotipės iš Kotbuso Bertha Wehnert-Beckmann , kurios kartu su vyru 1843 Leipcige įkurta fotostudija laikoma pirmąja profesionalia atelje pasaulyje .

Miesto istorijos muziejuje  - parodos dalis  , vaizduojanti laikotarpį nou Pirmojo pasaulinio karo pabaigos iki sienos pastatymo 1961 metais .
Daugybę architektūros vaizdų , pokario statybos 1920 metais - tai užfiksavo fotografas Albert Hennig . Taip pat perteikta daug vaizdų iš nacionalsocializmo eros ir pokario griuvėsių .

 Parodos dalis , eksponuojama Vaizduojamojo meno muziejuje apima laikotarpį nuo Berlyno sienos pastatymo iki mūsų dienų . Tai trys dešimtmečiai VDR vystymosi ir du paskutiniai dešimtmečiai .
Didžiausią dalį sudaro Evelyn Richter ir Arno Fischer darbai .

Paroda vyksta iki 15.05.2011.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.