2011-03-09

Miesto istorijos muziejus . Leipcigas


Leipcigo miesto istorijos muziejuje kaupiami įvairūs dokumentai apie įvykius ir eksponatai nuo pat miesto įsikūrimo pradžios . Įkurtas 1919 metais ir pradžią tam davė visuomeninė kolekcija apie miesto istoriją . Muziejus yra decentralizuotas - be pagrindinių - Pagrindinio pastato ir Senosios rotušės yra dar keli teminiai muziejai įvairiose miesto vietose .Tik visi jie kartu sudaro įvairiapusį miesto istorijos paveikslą .

Adresas: Böttchergäßchen 3 , 04109 , Leipcigas

Pagrindinio muziejaus pastato pirmame aukšte yra vaikų ir jaunimo muziejus "Lipsikus" . Jis su savo nuolatine paroda atidarytas 2004 metais . Nuo tada jis yra istorijos ir švietimo centras , kuriame galima studijuoti trimatį miesto vaizdą , pasiklausyti archeologų paskaitų , naudotis stereoskopiniu aparatu su senojo Leipcigo vaizdais .

Senoji rotušė , pastatyta 1556 / 57 metais , - vienas gražiausių Renesanso stiliaus pastatų Vokietijoje . Joje veikia nuolatinė paroda apie miesto istoriją nuo pat įkūrimo iki 1813 metų Tautų mūšio prie Leipcigo .
Pagrindinėje rotušės salėje eksponuojamas 25 kv/m dydžio miesto modelis ( 1823 ) . Kitose salėse - įvairios teminės parodos , atspindinčios miesto istoriją .
 Tautų mūšio prie Leipcigo paminklas ir Forumas 1813 - tai ekspozicija , skirta tam istoriniam įvykiui . Ji atidaryta 1999 metais ir įsikūrusi paminklo priestate . Ekspozicijos pagrindas - tai 1:72 mastelio mūšio diorama .
Pats Tautų mūšio paminklas stovi buvusio mūšio vietoje . Paminklas , kurio autorius Bruno Schmitz , iškilmingai atidarytas 1913 metais , minint mūšio 100-sias metines .
Šilerio namas - tai taip pat miesto istorijos dalis . 25-erių metų Frydrichas Šileris čia gyveno 1785 metais nuo gegužės 7 iki rugsėjo 11 . tam laikotarpiui pažymėti ant namo pritvirtinta memorialinė lenta . Būtent čia buvo sukurta pirmoji Odė džiaugsmui versija .
Šio muziejaus internetinis puslapis .
Adresas: Menckestraße 42 , 04155 , Leipcigas

                                              Miesto senamiestyje , netoli Senosios rotušės , yra seniausi kavos namai Vokietijoje Prie arabiško kavos medžio ( įkurta 1711m. ) . Tai baroko stiliaus  pastatas , kuriame šiou metu įsikūrę MuziejusRestoranas ir trys kavinės - Arabiška  , Prancūziška  ir Vienos .

Zum Arabischen Coffe Baum internetinis puslapis .

Adresas: Kleine Fleischergasse 4 , 04109 , Leipcigas

Miesto istorijos muziejaus dalis - Senoji vertybinių popierių birža , 17a. Baroko stiliaus pastatas .
Šiais laikais tai salė , naudojama įvairiais tikslais - dažniausiai muzikiniams ir literatūriniams renginiams , mokslinėms prezentacijoms , susitikimams ir priėmimams .

Adresas: Naschmarkt 2 , 04109 , Leipcigas


Sporto muziejus Leipcige savo naują pastatą turės tik 2015 metais , nes šiuo metu įvairios miesto įstaigos tutri sukaupusios apie 85.000 eksponatų susijusių su sportu , kurios dar neeksponuojamos vienoje vietoje . Kol kas veikia tik nuolatinė paroda sename stadione .
Sporto muziejaus internetinis puslapis .
                                                                                                                             

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.