2011-03-08

Grassi muziejus . Leipcigas


 Grassi muziejus šiandien - tai pastatų kompleksas , kuriame yra net trys muziejai: Taikomosios dailės muziejus , Etnologijos muziejus ir Leipcigo universiteto muzikos instrumentų muziejus .
Grassi muziejaus kompleksas pavadintas bankininko ir mecenato Franco Dominyko Grassi vardu , atsidėkojant už muziejaus statybos finansavimą .

Taikomosios dailės muziejuje eksponuojamas Europos ir pasaulio taikomosios dailės menas nuo antikos iki dabartinių laikų . Daug darbų iš porceliano , keramikos , stiklo , tekstilės , tauriųjų ir netauriųjų metalų , skulptūrų . Muziejus turi apie 90.000 eksponatų . Muziejus turi ir biblioteką , kurioje rasime apie 60.000 bibliografinių vienetų bei apie 75.000 nuotraukų kolekciją .

Etnologijos muziejus turi daugiau , nei 200.000 objektų . Tai viena iš didžiausių etnografinių kolekcijų Vokietijoje .
Muziejaus įkūrimo metai laikomi 1869 , kai vokiečių istorikas Gustavas Klemmas pradėjo rinkti savo asmeninę kolekciją , kai galiausiai kolekcija 1904 metais tapo muziejumi .


Muzikos instrumentų muziejuje  apie 5.000 eksponatų iš Europos , atspindintys 16 - 20 amžių muzikines tradicijas , 3.500 fortepijono ritinių ir grotuvo fonogramų .Muziejuje taip pat yra seniausias Klavikordas , kurį 1542 metais sukūrė Domenicus Pisaurensis , bei vienas seniausių plaktukinių fortepijonų sukurtas Bartolomeo Christofori .Kolekcijoje taip pat yra apie 300 muzikos instrumentų iš Azijos , Afrikos ir Amerikos .


Grassi muziejaus adresas:

Johannisplatz 5 , 04103 , Leipcigas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.