2011-03-14

Karaliaus Frydricho Augusto bokštas . Liobau


Karaliaus Frydricho Augusto bokštas Liobau kalne - tikriausiai seniausias ir vienintelis bokštas iš ketaus išlikęs Europoje .
Jis buvo pastatytas 1854 metais iš 1000 atskirų dalių .
bokšto architektūra atitinka 19a. Naujajį stilių su Bizantijos ir Gotikos elementais .



Bokštas - aštuoniakampės formos , keturių metrų skersmens ir turi tris apžvalgos galerijas 12 , 18 ir 24 metrų aukščiuose . Viduje spiraliniai laiptai , kurių yra 120 .
Bokšto aukštis - 28 metrai , o kadangi jis stovi ant kalno , tai iš visų pusių labai gerai matoma visos vietovės panorama .
1993/94 metais bokštas buvo išmontuotas , jo dalys buvo kruopščiai išvalytos smėliasrove ir restauruotos . Po rekonstrukcijos bokštas vėl buvo atidarytas lankytojams .


               
Ant bokšto konstrukcijų esančius užrašus ir herbus galima pažiūrėti čia


2004 metų rugsėjo 9 dieną buvo pažymėtas bokšto 150 metų jubiliejus .
Apie įvykį .

                                    Panorama žvelgiant nuo bokšto

                                      Užeiga prie bokšto
 Prieš du mėnesius iki bokšto atidarymo - 1854 metų liepos 16 dieną buvo atidaryta užeiga/restoranas , kuri pradžioje aptarnavo bokšto statytojus . (Atvirukas kairėje - 1912m.)
Iki 1870 m. restoranas priklausė Bretšneiderių šeimai , bet po to pagal susitarimą jį kaip ir šalia esantį bokštą , perėmė Liobau miestas .
1994 m. restoranas vėl perduotas į privačias rankas - valdymą perėmė Ines Koch . To pasekoje užeiga 1995 m. buvo rekonstruota ir modernizuota .

Užeigoje nakvynei gali apsistoto 35 svečiai , bei mėgautis poilsiu , virtuve ir gražiais vaizdais . Šventiniams renginiams skirti du kambariai su veranda - iš viso 75 vietos .Taip pat teikiamos atvežimo paslaugos .
Aplink užeigą - gražus šilas . Nuostabios panoramos bokštą ir užeigą daro populiarius įvairiais metų laikais , netgi žiemą , kai ant kalno tvyro tirštas rūkas .


Užeigor ir restorano internetinis puslapis

Adresas: Auf dem Löbauer Berg , 02708 , Löbau





                                         

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.